ConstruktglasLogo

Nog geen dubbel glas? Bel ons op 056 71 60 42.

Energie besparen met hoogrendementsglas of dubbel glas op maat.

Kind aan raam

We gaan vandaag veel bewuster om met ons energieverbruik.

Superisolerend hoogrendementsglas (HR+/HR++) kan een aanzienlijk verschil maken voor de efficiëntie van je verwarming. Door verouderd glas in je ramen te vervangen, verlies je minder warmte. Met oud glas bedoelen we niet zomaar enkel glas, maar ook dubbel glas van de eerste generatie. Ondertussen bestaan er namelijk heel wat duurzamere oplossingen.
 

Wat is het verschil tussen dubbel glas en isolatieglas?
 

Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een lege ruimte ertussen, terwijl isolatieglas twee of meer glasplaten heeft die aan elkaar zijn bevestigd met een edelgas of een vacuüm ertussen. Het resultaat is een verbetering van de thermische en akoestische isolatie van het raam.
 

Hoogrendementsglas, ook wel HR-glas genoemd, is een soort isolatieglas met een hoge thermische isolatie. Dit wordt bereikt door het gebruik van een speciale coating, die infrarode straling weerkaatst en zo de warmte binnen houdt. HR-glas is daarom effectiever in het besparen van energie dan conventioneel dubbel glas of gewoon isolatieglas.
 

De voordelen van hoogrendementsglas

De keuze voor hoogrendementsglas betekent een grote meerwaarde voor je woning. Bovendien verdient de investering zich snel terug.

  • Hoogrendementsglas isoleert 3 keer beter dan traditioneel dubbel glas en zelfs 6 keer beter dan enkel glas.
  • De investering vertaalt zich in een besparing van 5 tot 15 % op de energiefactuur.
  • Je hebt recht op een renovatiepremie.
  • De coatings op hoogrendementsglas verminderen de koudestraling in de buurt van het glas. HR++-glas houdt je woning warm in de winter en fris in de zomer.
  • Je kan kiezen voor extra zonwerende beglazing, inbraakwerend of veiligheidsglas, akoestisch/geluidswerende beglazing, … De opties zijn eindeloos.

Enkel glas vervangen door dubbel glas
 

Enkel glas in houten ramen kan perfect vervangen worden door HR++-glas. Als je raamprofielen nog in goede staat zijn, behouden we deze. Zo vermijden we grote breekwerken en extra kosten om het schrijnwerk te vervangen. Indien nodig voorzien we nieuwe slaglatten voor het dikkere dubbel glas. In de meeste gevallen zijn de werken afgerond in 1 dag, voor minimale hinder.
 

Dubbel glas vervangen door hoogrendementsglas
 

Klaar om te investeren in HR-glas? Bij Construktglas helpen we je graag. We beginnen met een plaatsbezoek om de beste oplossing voor jou te selecteren. Ons professionele advies is volledig vrijblijvend. Onze ervaren vakmensen werken voornamelijk met hoogrendementsglas van AGC. Met een ruim aanbod aan coatings en gasvullingen komen we tot de optimale toepassing voor jouw situatie.

Laat geen warmte onnodig verloren gaan en voel de impact op je energierekening.

Upgrade naar hoogrendementsglas met Construktglas.