ConstruktglasLogo-.svg
ConstruktglasLogo-.svg
ConstruktglasLogo-.svg

Dringende herstelling nodig?

Glazen balustrades

Een glazen balustrade biedt tal van voordelen. Vermits het voornamelijk gebruikt wordt bij dakterrassen, trappen en overlopers is het belangrijk dat de balustrade veilig en onbreekbaar is. Maar naast het veiligheidsaspect zijn glazen balustrades heel sierlijk, elegant en laten ze veel licht door. Met glazen balustrades verliest u het gevoel van ruimte niet. Daarom spreken glazen balustrades zowel in kantoren als woningen vele mensen aan. Indien u op zoek bent naar de eigenschappen veiligheid en klasse is een glazen balustrade dé juiste keuze.

 

Bent u aan het twijfelen om glazen balustrades te integreren binnen of buiten uw woning of in uw kantoor? Neem contact op met Construktglas. Wij zijn gespecialiseerd in glazen werken op maat!

Balustrade klaar glas met gelakt profiel

Balustrade klaar glas met ingewerkt profiel

Balustrade klaar glas met ingewerkt profiel

Balustrade klaar glas met ingewerkt profiel

Balustrade klaar glas bevestigd in u-profielen

Balustrade klaar glas met ingewerkt profiel

Balustrade klaar glas in u-profielen

Balustrade klaar glas in u-profielen

Glazen balustrades binnen of buiten?

Glazen balustrades kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Glazen balustrades binnen zullen vooral dienen om het veiliger te maken vanniveauverschillen en trappen. Bovendien geven binnen glazen balustrades een tijdloze element weer,  zowel op vlak van design als veiligheid. Denkt u: 'Op glazen balustrades worden vingerafdrukken toch wel snel zichtbaar?', geen paniek glazen balustrades zijn enorm onderhoudsvriendelijk, u dient gewoon de juiste producten te gebruiken.

 

Buiten zullen glazen balustrades vooral dienen om een dakterras, balkon of buitentrap veiliger te maken. In de meeste gevallen kiest men dan voor een volledig omrand profiel, om te voorkomen dat er vocht tussen de verschillende glaslagen kan indringen en delaminatie optreedt. Bovendien verliest u met een glazen balustrade uw zicht niet op de omgeving.

 

Glazen balustrades bevestigingssystemen

Als u beslist om een glazen balustrades aan te schaffen, verwacht u veiligheid. Om ervoor te zorgen dat de glazen balustrades veilig genoeg zijn, is het belangrijk aandacht te besteden aan de bevestingssystemen. Zo is het van belang dat de balustrade goed in de vloer ingewerkt is. Het kan ook zijn dat de balustrade 5 cm boven de vloer moet liggen. Alleszins zijn de  combinaties eindeloos, in ieder geval kiezen we bij Construktglas voor geraffineerde bevestigingssystemen die passen bij het eindresultaat dat u voor ogen heeft.

 

Hoe veilig is een glazen balustrade?

Niveauverschillen in een huis zijn altijd gevaarlijk. Om deze veiliger te maken voor kinderen en ouderen zijn glazen balustrades een ideale oplossing. Beveilig uw trappen met glazen trapleuningen of plaats een borstwering bij uw overloop of dakterras.

 

De glazen balustrades die door Construktglas gemaakt worden voldoen nagenoeg aan alle (internationale) regelgeving en mogen dus overal geplaatst worden.

 

Heeft u vragen over een bepaald project die u wilt realiseren? Twijfel niet om contact te nemen met ons. Wij helpen u graag!