ConstruktglasLogo
ConstruktglasLogo

Nog geen dubbel glas? Bel ons op 056 71 60 42.

Ramen vervangen

Het vervangen van ramen kan vele redenen hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld niet meer tevreden zijn met de stijl van de kozijnen, maar ook de kwaliteit van het glas kan een reden zijn om van ramen te vervangen. Wanneer uw woning niet namelijk niet goed geïsoleerd is, ligt het probleem vaak bij de ramen. Het besparen op energiekosten kan hierdoor een reden zijn voor het vervangen van uw ramen.

Ik wens een vrijblijvende offerte te ontvangen.
  • Dit veld is verplicht.

Beschadigde ramen vervangen

Heeft u een glasbreuk opgelopen? Dan dient het glas in de ramen onmiddellijk bewerkt of vervangen te worden. De glasbreuk gaat zowel ten koste van de uitstraling als de isolatie van de ramen. Bij Construktglas bent u op het juiste adres voor een dringende glasherstelling. Zo kunnen we het glas vervangen in de bestaande ramen, maar ook voor op maat gemaakte oplossingen kunt u bij ons terecht. 

Ramen van enkel en dubbel glas vervangen

In een woning kan veel warmte verloren gaan via de ramen. Vooral wanneer de ramen nog enkel glas bevatten, heeft dit een behoorlijke impact hebben op de isolatie van het huis. De beslissing om uw raam te laten vervangen door hoogrendementsglas, zal zorgen voor een behoorlijke besparing op de energierekening. Onze specialisten zoeken samen met u uit of het vervangen van het glas de beste oplossing is, of dat u er beter voor kiest om ook het schrijnwerk te laten vervangen.

Subsidies en premies voor het vervangen van ramen

U kunt in aanmerking komen voor premies bij het vervangen van uw ramen. Als u bijvoorbeeld het glas en schrijnwerk vervangt in een woning die minstens 30 jaar oud is, bent u kanshebber voor een renovatiepremie. Deze premie zorgt voor een forse besparing op uw investering, waardoor de terugverdientijd flink verkort wordt, wat het uiteraard aantrekkelijker maakt om uw ramen te vervangen. Ook kunt u in aanmerking komen voor een verbeteringspremie, wat overeen komt met een kleinere investering bij een woning die minstens 25 jaar oud is.

Enkel glas laten vervangen

Houten ramen vervangen

Veel mensen beschikken nog over houten ramen en willen de overgang doen naar een materiaal dat minder onderhoud vergt of beter isoleert. Indien u uw houten ramen wilt vervangen door bijvoorbeeld PVC ramen, aarzel niet om ons te contacteren. Misschien wilt u uw houten ramen behouden en wenst u enkel glas te vervangen door dubbel glas. Ook hiermee kunnen wij u helpen. Aarzel niet om ons te contacteren of kom lang in onze showroom te Harelbeke.

Ramen vervangen kosten

Wij kunnen moeilijk op voorhand een prijs geven per m2. Aangezien de kost voor het vervangen van ramen meestal afhangt van project tot project. Vooral de montagekosten zijn heel variabel. Indien u meer informatie wenst over de kosten voor het vervangen van een raam aarzel niet om ons te contacteren. Twijfel niet om langs te komen in onze showroom om over uw project te discussiëren. Wij helpen u graag.